Jesus’s Birth – Fact or Fiction


Let’s see how much you REALLY know about Jesus’s Birth (Christmas)

1. Mary rode a donkey to Bethlehem.

A) Bible says yes

B) Bible doesn’t say

C) Bible says no

2. May traveled to Bethlehem with Joseph

A) Bible says no

B) Bible doesn’t say

C) Bible says yes

3. Mary arrive in Bethlehem the night she gave birth.

A) Bible says no

B) Bible says yes

C) Bible doesn’t say

4. Joseph or Mary talked to any innkeepers.

A) Bible doesn’t say

B) Bible says yes

C) Bible says no

5. Jesus born in a stable.

A) Bible says no

B) Bible says yes

C) Bible doesn’t say

6. Jesus was laid in a manger

A) Bible says no

B) Bible doesn’t say

C) Bible says yes

7. Jesus did not cry when he was born.

A) Bible says yes

B) Bible doesn’t say

C) Bible says no

8. Angels sang to the shepherds outside of Bethlehem.

A) Bible says yes

B) Bible doesn’t say

C) Bible says no

9. An angel appeared and spoke to the shepherds, and then appeared a multitude of the heavenly host praising God.

A) Bible says no

B) Bible doesn’t say

C) Bible says yes

10. Angels were present and visible at the birth

A) Bible says yes

B) Bible doesn’t say

C) Bible says no

11. Kings rode camels to Jesus’ birth.

A) Bible says yes

B) Bible doesn’t say

C) Bible says no

12. Wise men (“magi”) came to see Jesus’ but not to his birth.

A) Bible doesn’t say

B) Bible says yes

C) Bible says no

13. Shepherds came to Jesus’ birth.

A) Bible says no

B) Bible doesn’t say

C) Bible says yes

14. Three costly gifts were presented by the wise men (“magi”) —gold, frankincense and myrrh

A) Bible says yes

B) Bible doesn’t say

C) Bible says no

15. Jesus was born on December 25.

A) Bible says no

B) Bible says yes

C) Bible doesn’t say

16. Jesus was born in Bethlehem.

A) Bible doesn’t say

B) Bible says yes

C) Bible says no

17. Jesus was born of a virgin.

A) Bible doesn’t say

B) Bible says yes

C) Bible says no

ANSWERS:

Answer Key

1.B  2.C  3.C  4.A  5.C  6.C  7.B  8.B  9.C  10.B  11.B  12.B  13.C  14.A  15.C  16.B  17.B

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s